VIE VIN LECHINTA

Cultura viţei-de-vie are o lungă tradiţie în această zonă. Ea era practicată de către daci şi s-a dezvoltat, ulterior, sub stăpânirea romană, îndeosebi în perioada în care s-au construit drumuri, care serveau atât scopurilor militare, cât şi negoţului, una dintre căi fiind descoperită la Teaca, important centru viticol. În secolele XII-XIII, viticultura a trecut printr-o nouă perioadă importantă de dezvoltare, odată cu venirea saşilor din părţile Rinului şi Moselei. Se spune că vinul din această zonă era preferat de Casa Regală austriacă, de unde a şi primit numele de ”vinul împăraţilor”.

Crama Vie-Vin Lechinta detine 50 de ha de vita de vie.

Prima recolata imbuteliata a fost in 2016, iar vinurile produse sub brandul Vie – Vin Lechinta sunt deosebite, cu personalitate si vioiciune. In portofoliul cramei gasim si celebrul vin Neuburger, care este un vin alb sec, de calitate superioara, robust, cu o culoare galben-verzuie si aroma specifica.

Aici se cultiva soiurile de struguri: Neuburger, Savignon blanc, Feteasca alba, Feteasca regala, Muscat ottonel si Pinot noir.

Crama Vie Vin Lechinta - Promo

Crama Vie Vin Lechinta - Promo Vie Vermes