VIE VIN LECHINȚA

Cultura viţei-de-vie are o lungă tradiţie în această zonă. Ea era practicată de către daci şi s-a dezvoltat, ulterior, sub stăpânirea romană, îndeosebi în perioada în care s-au construit drumuri, care serveau atât scopurilor militare, cât şi negoţului. În secolele XII-XIII, viticultura a trecut printr-o nouă perioadă importantă de dezvoltare, odată cu venirea saşilor din părţile Rinului şi Moselei. Se spune că vinul din această zonă era preferat de Casa Regală austriacă, de unde a şi primit numele de ”vinul împăraţilor”.

Crama Vie Vin Lechința îngrijește 50 de hectare de vita-de-vie replantate in pământul-mama al viilor de la Lechința cu denumiri populare vechi de câteva sute de ani – Dealurile Kofenberg și Vermeș, unde se cultiva soiurile de struguri: Fetească Albă, Fetească Regală, Neuburger, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling de Rhin, Pinot Noir si Merlot.

Crama noastră este dotată cu tehnologie de ultimă generație (bazine de inox cu temperatură controlată, presă pneumatică,filtre sterile,linie îmbuteliere vin,zonă de maturare a vinului)  pentru a putea prelucra și păstra strugurii și vinul în cele mai bune condiții.